vrijdag 28 juni 2013

Leuke uit-tip?!

Wonen in de bronstijdboerderij



ENKHUIZEN - In de bronstijdboerderij van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zien en beleven bezoekers op 29 en 30 juni hoe het leven op een boerderij in de Bronstijd was. Overleven is daarbij het hoofdthema. Welke eetbare en bruikbare planten groeien er in het grote natuurgebied in het buitenmuseum? En wat draag je eigenlijk voor kleren? Als tijdelijk bewoner van de bronstijdboerderij leer je ook hoe je graan moet malen en daarmee koekjes kunt bakken, hoe manden gevlochten worden en hoe wol wordt gesponnen.

De boerderij is van 10.00 tot 15.00 uur geopend. De speciale activiteiten worden georganiseerd in het kader van Het jaar van de boerderij. Dit is een initiatief van de Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland. In heel Nederland besteden bedrijven en cultuurinstellingen aandacht aan dit thema.

Over Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland
Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN) is in 2010 opgericht om het agrarische erfgoed dat Nederland rijk is te beschermen, te behouden en te blijven gebruiken. AEN is een overkoepelende stichting voor alle regionale organisaties die zich overal in Nederland inzetten voor behoud en ontwikkeling van het agrarisch erfgoed. www.agrarischerfgoed.nl

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. www.zuiderzeemuseum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten