maandag 8 oktober 2012

Chapati's maken

Colin, Mark en Rob hebben chapati's gebakken.
Eerst moesten ze het deeg maken.
Daarna bakken! De hele school rook ernaar... (nou ja het rook verbrand... oeps!)

Opmerkingen van de hippe haaientanden over de chapati's:



Rosalie: De chapati smaakt lekker.
Dion: Het is wel droog.
Jill: Het smaakt een beetje naar pannenkoeken.
Sophie: Niet lekker.
Nick: Het smaakt naar gedroogde pannenkoek.
Lucas: Beetje zout maar wel lekker.
Cindy: Wel lekker ik had ze eigenlijk minder lekker verwacht.
Het is goedkoop en lekker!
Thomas: Ik vond het hartstikke lekker.
Surya eet dit heel vaak. Nicole had de chapati's minder lekker verwacht.
Als je dit de hele dag eet is het misschien wel een beetje saai.

Het recept:

Ingrediënten
200 gr. wit meel
200 gr. volkoren meel
1 theel. zout
2½ dl. lauw water
boter

Bereiding
Meng het meel en het zout in een grote kom. Voeg er langzaam het water aan toe, terwijl u het meel goed samenpakt.
Als zich een zacht deeg gevormd heeft, legt u het op een glad oppervlak en kneedt het ongeveer 8 minuten, zodat het glad en stevig is.
Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat hem 1/2 tot 2 uur rusten.

Zet een koekenpan op een matig hoge vlam.
Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het dan in 15 balletjes van gelijke grootte.
Doop ze in wat meel en rol ze dan uit op een met meel bestoven oppervlak. Maak ze zo rond mogelijk, met een doorsnee van ongeveer 15 cm. Houd wat meel bij de hand om de chapati’s te bestuiven terwijl u ze rolt.

Klop het overtollige meel van een chapati en leg hem in de voorverwarmde koekenpan.
Als er na ongeveer een minuut kleine, witte blaasjes aan de bovenkant van de chapati verschijnen en de randen beginnen om te krullen, kunt u de hem met een tang omdraaien en de andere kant bakken, tot ook daar luchtbelletjes verschijnen.


Een chapati die klaar is, moet helemaal gaar zijn, zonder vochtige plekken, en aan beide kanten bruine vlekjes hebben.
Smeer wat boter over een van de kanten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten